Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

Knights of Honor 2 nakon 15.godina ponovo s nama



Gamescom sa sobom uvijek donosi mnoštvo lijepih iznenađenja i uzbudljivih najava igre, ali rijetko se desi da je to zaista neočekivano kao što je najava nastavka velikog strateškog naslova samo za PC od prije 15 godina? THQ Nordic je otkrio Knights of Honor II: Sovereign - nastavak vitezova časti iz 2004., što će biti prvi veliki naslov izdavačke strategije.
Nova igra ili nastavak je izrađena po receptu Black Sea Games developera koji su napravili i orginalni Knights of Honor što je jako pozitivno prihvaćeno s obzirom da su i u prvom slučaju znali šta rade. Zapravo originalni developer je bio Black Sea Studios koji je kupljen od strane Crytek-a 2008.godine, a onda je Creative Assembly 2016.godine kao Creative Assembly Sofia počeo da radi na ekspanzijama Total War serije. Osnivač studia Vesselin Handjiev i nekoliko drugih developera su osnovali novi Black Sea studio 2016.godine, kada je ujedno i počeo razvoj nastavka Knight of Honor. 

Kad smo razgovarali s Vesselinom Handjevom, osnivačem i doktorom programera Black Sea Games, na Gamescomu, pitali smo da je 2019. pravo vrijeme za praćenje vitezova časti. Kao odgovor, rekao je da "svijetu treba ova igra."

"Stara igra imala je 91% odobrenja na Steamu, što je prilično puno, a postoji vrlo velika, vrlo odana zajednica koja je na ovu igru čekala 15 godina."

Prvi trailer  ne daje mnogo podataka. Steam stranica igre sada je spremna i ima nekoliko snimaka zaslona zajedno s prozorom izdanja - igru nemojte očekivati do 2020. godine. Stranica opisuje Sovereign kao "dostupnu" veliku strategiju. "Sva dubina religije, diplomacije, razvoja grada i više, bez ikakve zabune", navodi se na Steam stranici igre.


Multiplayer mnogo obećava, iako nije navedeno u kojem obliku će multiplayer biti prezentovan - ali osim toga, moći ćete se "pridružiti s više prijatelja kako biste preuzeli izazove srednjovjekovne Europe", sugerirajući određenu suradnju. Uz to, za razliku od većine glavnih naslova strategije, Sovereign će se igrati u stvarnom vremenu - uključujući i bitke. 


Knights of Honor 2 u želji da bude „pristupačniji“ veliki naslov strategije postaje vruća tema nakon izdanja Age of Wonders: Planetfall, koji je imao sličnu ideju - i uspio je. Nadam se da će Sovereign biti jednako uspješan, pogotovo jer su gameri već 15 godina čekali nastavak.


Post a Comment

0 Comments