Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

Najbolji svjetski brandovi bicikla

Danas postoji mnogo različitih kvalitetnih brandiranih bicikala. Ipak na tronu postoje samo nekoliko stvarno kvalitetnih kompanija. U nastavku imate listu najuspješnijih brandova bicikala širom svijeta. Naka vam ova lista pomogne ukoliko se odlučite kupiti biciklo koje će sigurno premašiti vaš budžet, ali će dati neopisivu radost svakom ljubitelju biciklizma. Lista ne ide nikakvim rangiranim redom po kvaliteti.  

Kona Bicikla


Glavna proizvodnja Kona jedinica je smještena u Vašingtonu, Ženevi i Venkuveru. Kompanija osnovana 1988.godine, te je poznata da je prva kompanija koja je dizajnirala i proizvela kompletni okvir za MTB biciklo odnosno biciklo za planinsko/brdsku vožnju. Kona bicikla su poznata po tome da mogu izdržati ekstremne uvjete downhill vožnje po teškim terenima. Danas kompanija proizvodi bicikla koristeći materijal poput aluminija, sofisticiranog vlakna, karbona i titaniuma. Rasprostranjeni na 60 država nude široku ponudu koja uključuje kross liniju, gradsku i MTB liniju.

Kona je nastavila s razvojem cjelokupnog asortimana cestovnih bicikala, dnevnih, kros bicikala uz kompletnu paletu planinskih bicikala. Koristeći niz materijala, uključujući karbonska vlakna, titan, aluminij i čelik, Kona bicikli se prodaju u više od 60 zemalja širom svijeta.

Kona ima dugogodišnju tradiciju potpore biciklističkim utrkama, počevši s prvim dizajnerom proizvoda Joeom Murrayem koji je također bio dvostruki američki nacionalni prvak u brdskom biciklu.


Yeti Bicikla


Yeti bicikla je također postala snažna sila u industriji s jamstvom svojih proizvoda koji se lako garantira testom vremena. Pošto postoji od 1985. godine, kompanija dizajnira i proizvodi vrhunske cikluse. Koristeći dizajn ZeroLoss tehnologije za suspenziju, kompanija nevjerovatno daje svojim korisnicima jednostavne bicikle za podešavanje točkova, što je veoma potrebna karakteristika prilikom planinarenja.

Kompanija radi sa timom kreativnih dizajnera, zbog čega su njihove kolekcije potpuno drugačiji ukus brdskih bicikala od onih drugih kompanija. Proizvodeći ono što bi uvijek željeli da vozite, imate sve razloge da uživate u osjećaju posjedovanja bicikla Yeti Cycles.


Marin Cycles

Osnovan u okrugu Marin, Kalifornija, Marin je osnovan 1986. godine i nakon toga je projektovao, proizvodio i prodavao bicikle visokog kvaliteta. Kompanija se dugo vremena smatra najboljom kompanijom za bicikle u SAD-u. Sa specijalizacijom za brdske bicikle, kompanija je povezana sa nekim od najcjenjenijih bicikala na svijetu.

Međutim, oni ne proizvode samo brdske bicikle, već i druge vrste, iako ne u količini, kao što je slučaj sa brdskim biciklima. Kompanija nastoji tržištu ponuditi jedinstveno iskustvo sa svakim proizvodom koji se posvećuje dizajnu. Uz Marin bicikle, budite spremni iskusiti avanturu sličnu snu.

Cannondale

Osnovana 1971. godine, kanadska kompanija pokrenula je proizvodnju 1983. godine i od sada se nikada nije osvrnula. Dodjeljena za dovođenje nove ere u industriju bicikala svojim aluminijumskim okvirima, kompanija se takođe posljednjih godina upustila u dizajn karbonskih vlakana koji su u svakom pogledu začinili industriju.

Ukratko, Cannondale proizvedeni su sa super efikasnošću. To se može vidjeti u mehanizmima za prebacivanje brzina bez napora koji dopunjuju okvire, što rezultira opuštenim vožnjama dok se penjete planinama. Cannondale je nedavno osnovao fabriku na Tajvanu, koja je usmjerena na azijsko tržište.
Specialized

Samo iz njihova imena, američke marke bicikala, tvrtka proizvodi samo bicikle i dijelove za bicikle. Navedena je među najpoznatijim i najboljim robnim markama na svijetu. Bicikl je bio toliko popularan, osobito u sportskoj industriji da je u jednom trenutku pet olimpijaca koristilo marke na Olimpijskim igrama. Nijedna druga marka nije imala tako velik broj prije i poslije. 
Trek


Trek Cycles je osnovan 1976. godine i od tada je poznat po izdržljivosti. Tvrtka se smatra tržišnim liderom u svijetu, prodaje svoje proizvode pod različitim markama kao što su Gray Fisher, Electra Bicycle Company, Klein i Diamant Bikes.

To su uglavnom prvi bicikli koji su izdržljivi i mogu ih koristiti čak i teški momci težine do oko 150 kilograma. Proizvodi Trek Cyclesa prodaju se u više od 90 zemalja svijeta. Samo u Sjevernoj Americi tvrtka ima oko 1700 dilera. Trek, Waterloo, tvrtka sa sjedištem u Wisconsinu, zaslužna je za svoje proizvode visokih performansi koji su nam neizbježno donijeli bolje iskustvo na dva kotača.
Santa Cruz

Ovo je jedan od najvećih i najpopularnijih brandova na svijetu, uglavnom pripisanih vrhunskim izvedbama. Osnovan od strane Richa Novaka i Roskoppa Roba, 1993. godine, tvrtka je povezana s high-end biciklima, što je vidljivo iz prvog proizvoda koji je lansiran 1994. godine, a koji je sadržavao punu suspenziju i 3-inčni dizajn stožera.

Sa sjedištem u Kaliforniji, njihovi bicikli su dizajnirani da daju lagano pedaliranje što ga čini manje napornim prilikom penjanja na brda. Iako je Santa Cruz uglavnom poznat po vrhunskim biciklima, on također dobro poznaje i vozače "s manjim džepom" pružajući jednako kvalitetna, ali i pristupačna bicikala.
GT Bikes

Osnovali su ga 1972. godine Richard Long i Gart Tumer, a GT Bikes su također lideri u industriji. Kalifornijska tvrtka Santa Ana poznata je po proizvodnji triju glavnih tipova bicikala, a to su: cestovni bicikli, BMX bicikli i brdski bicikli.

Marka je postala mjerni model zahvaljujući trostrukom trokutastom dizajnu koji ga je sigurno odnio na višu razinu. Na prednjim stranama bicikala dizajnirane su super jednostavne suspenzije koje su odgovorne za super udobnost koju nudi ovaj brand. Osim performansi, tvrtka nudi svoje tržište s vrlo atraktivnim biciklima koji imaju nevjerojatno lijep izgled.
Giant

Neosporni pobjednik je Giant Bicycles. To je neizbježno najčešći brand i najtraženiji od svih bicikala na tržištu. Tajvanski proizvođač, Giant Manufacturing Co, ima proizvodne pogone u Nizozemskoj i Kini. Kroz lanac od preko 12.000 trgovina na malo u više od 50 zemalja, tvrtka ostvaruje prosječno najmanje milijardu dolara prihoda svake godine.

Giant proizvodi bicikle u svim rasponima, i sa velikim značajkama koje uključuju velike dizajne i dvostruke suspenzije među ostalima. Osnovan 1972., Giantov jednostavan globalni cilj je osigurati da biciklizam bude ne samo bolji nego i vrlo pristupačan za sve.

Scott Bicycle


Švicarska tvrtka SCOTT Sports SA je proizvođač bicikala, zimske opreme, opreme za sportove i sportske odjeće. Pokrenuo ga je Ed Scott koji je radio u Sun Valleyju 1958. godine. Scott je 1989. godine predstavio jednu od najznačajnijih inovacija u povijesti biciklizma do masovnog tržišta - aerodinamični volan. Godine 1991. Scott je proizveo svoju prvu viljušku za suspenziju pod nazivom “Unishock”, a godinu dana kasnije njihov prvi bicikl s punim ovjesom prikazan je javnosti.

Ime „Scott USA“ promijenjeno je u „Scott Sports“, što predstavlja preusmjeravanje naglaska na europsko tržište.

Bianchi Bike

F.I.V. Edoardo Bianchi S.p.A, poznatiji kao Bianchi, najstarija je svjetska tvrtka za proizvodnju bicikala koja i dalje postoji, pionir je uporabe kotača jednake veličine s pneumatskim gumenim gumama. Tvrtka je osnovana u Italiji 1885. godine, a osim bicikala proizvodila je motocikle od 1897. do 1967. godine.

Edoardo Bianchi, 21-godišnji proizvođač medicinskih instrumenata, započeo je svoj posao proizvodnje bicikla u malom dućanu u ulici Via Nirone 7 u Milanu 1885. godine. Bianchi je uveo kočnicu čeljusti prednjih kotača. Od svibnja 1997. godine tvrtka je dio Cycleurope grupe, koja je u vlasništvu švedske tvrtke Grimaldi Industri AB.

Bicikli Bianchi tradicionalno su obojeni tirkiznom bojom koja je poznata i kao Bianchi Green. Nijansa se tijekom godina mijenjala, ponekad više plave, a zatim zelenije.

Merida Bicycle


Merida je tvrtka za projektiranje, proizvodnju i prodaju bicikala utemeljena na Tajvanu. Osnovao je 1972. godine Ike Tseng. Ike je bio vrlo talentiran inženjer, a tvrtka je rasla kao ugledni proizvođač koji proizvodi mnoge ugledne robne marke. Ike je umro u siječnju 2012. godine, a tvrtku sada vodi njegov sin Michael Tseng.

Osnivač tvrtke MERIDA Ike Tseng (1932–2012) bio je vrlo častna osoba i pravi vizionar. Tijekom putovanja po SAD-u početkom 1970-ih, na vratima biciklističke trgovine otkrio je poruku da nijedan bicikl iz Tajvana nije prihvaćen na popravak zbog loše kvalitete. To je uzrujalo Ike Tseng - a već nedugo nakon toga 1972. godine u Yuanlinu (Tajvan) otvorena je prva tvornica njegove tvrtke Merida Industry Co., Ltd. Čovjek čiji je životni moto bio “kretati se sa strašću i hrabrošću” namjerno je odabrao ime “Merida”: grubi prijevod triju slogova “Me-Ri-Da” znači da je namjera tvrtke proizvodnja samo lijepih i visokokvalitetnih proizvoda. omogućujući svima da do nje ili njegovog odredišta dođu što ugodnije. No, Ike Tseng ne bi bio on ako bi bio zadovoljan uspješnim ostvarenjem svog plana kako bi mogao ponuditi visokokvalitetne bicikle "Made in Taiwan". Tako je 1988. godine napravio drugi veliki korak lansiranjem neovisnog brenda MERIDA: U skladu s korporativnom filozofijom, okviri cjelovitog asortimana sofisticiranih i međunarodno priznatih bicikala zasluženo bi trebali zaslužiti tri sloga „Me-Ri-Da“ ”.

Fuji Bike

Fuji Bikes je marka bicikala i biciklističke opreme koja je trenutno u vlasništvu tvrtke Advanced Sports International. Tvrtka je potomak Nichibei Fuji Cycle Company, Ltd, proizvođača bicikala koji je izvorno osnovan u Japanu 1899. godine.

Tvrtka je svoje ime i logo preuzela s planine Fuji, japanskog simbola snage i izdržljivosti. Tvrtku je 1899. godine u Japanu osnovao Okazaki Kyūjirō.

Godine 2004. Ideal Bike korporacija, treći po veličini proizvođač bicikala na Tajvanu, osvojila je 17% Advanced Sports International Asia, koja prodaje marku Fuji u Aziji. Fuji bicikli su sada izgrađeni u Taichungu, Tajvan; Dong Guan, provincija Guangdong, Kina; u Kutnu u Poljskoj tvrtke Ideal Bike Corporation.

U Sjedinjenim Američkim Državama, brand Fuji je u vlasništvu i distribuiran od strane Advanced Sports International (ASI), privatne korporacije koja se nalazi u Philadelphiji, Pennsylvania.

Schwinn Bike

Schwinn je jedna od najvećih robnih marki u svijetu i dosljedna marka visoke kvalitete u nizu mnogih stilova različitih konkurenata. Ovi bicikli privlače povremene vikend vozače i dnevne gradske putnike.

Tvrtku Schwinn Bicikl je osnovao njemački inženjer strojarstva Ignaz Schwinn (1860.-1945.) U Chicagu 1895. godine.

Danas, nakon proglašenja stečaja 1992. godine, pod-marka Pacifičkog ciklusa, u vlasništvu multinacionalnog konglomerata Dorel Industries. Dorel posjeduje Pacific Cycle koji je distributer bicikala proizvedenih u Tajvanu i Narodnoj Republici Kini za prodaju pod mnogim povijesnim markama u SAD-u, uključujući Schwinn, Mongoose, Roadmaster i GT.
Kona Bike
Colnago Bike

Colnago Ernesto & C. S.r.l. ili Colnago je proizvođač vrhunskih biciklističkih bicikala koje je 1952. godine osnovao Ernesto Colnago u blizini Milana u Cambiagu u Italiji. Umjesto da slijedi poljoprivrednu djelatnost svoje obitelji, Ernesto Colnago odlučio je raditi u biciklističkoj trgovini, najprije trenirajući zanat u Gloria Bicycles sa 13 godina, nakon čega se počeo utrkivati ​​na cestama. Nakon lošeg sudara završio je svoju karijeru utrke.Nakon toga 1952. godine otvorio je vlastiti dućan, a iste godine izgradio je svoje prve okvire.

Tvrtka je postala poznata po visokokvalitetnim čeličnim uokvirenim biciklima prikladnim za zahtjevno okruženje profesionalnih utrka, a kasnije i kao jedan od kreativnijih proizvođača bicikala koji su odgovorni za inovacije u dizajnu i eksperimentiranju s novim i raznovrsnim materijalima, uključujući karbonska vlakna. 

Colnago koristi crni simbol sličan simbolu ♣  koji se koristi na kartama za igru. Grafike Colnagovih okvira razvile su se od fonta s gravitasima do razrađene i / ili kreativne boje.

Colnago je svake godine od 1974. sponzorirao najmanje jedan profesionalni tim, često sponzorirajući više od jednog.


Post a Comment

0 Comments