Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

KAKO PREPOZNATI LAŽNE NIKE PATIKE

Kad je u pitanju stil života i sportska obuća, Nike je među vodećim imenima u industriji. Sportske patike marke Nike nisu izgrađene samo s najboljom tehnologijom potpore i udobnosti, već Nike nudi i trendi stilove što ih čini jednostavnim izborom ležerne obuće za modne glumce, sportaše i slavne osobe.

Budući da su toliko popularni, Nike patike su jedne od najkrivotvorenijih proizvoda na cijelom svijetu. U 2019. CNN je izvijestio da su američki službenici za carinsku i graničnu zaštitu zaplijenili 14.806 pari lažnih Nike patika u luci Los Angeles / Long Beach. Da su bile autentične, vrijedile bi ukupno više od dva milijuna dolara!




Gdje kupiti online Nike patike

Prije nego što se odlučite na kupovinu Nike-ovih patika online, prvi korak je provjera prodavatelja ili trgovine u kojoj kupujete. Uvijek odvojite vrijeme za čitanje povratnih informacija i recenzija online prodavatelja ako ne kupujete u ovlaštenim trgovinama.

Nike ne dopušta drugim trgovinama da koriste svoj zaštitni znak u nazivu domene. Na primjer, web stranica Nikebetterworld.com brzo je zatvorena i sada se preusmjerava na Nikeovu službenu trgovinu.

Uporedi cijene


Jedan od najočitijih znakova lažnih Nike patika je nevjerojatno niska cijena. Ako se patike čine pretjerano jeftino, najvjerojatnije nisu autentične. Međutim, to ne znači da su sve snižene Nike patike automatski krivotvorine.

Trebali biste biti sumnjičavi ako je označena niža cijena manja od 50 posto od prvobitne cijene. Osim ako kupujete u ovlaštenoj prodavaonici Nike i dogodi se period rasprodaje, što se jako rijetko dešava. 
Najpouzdaniji i najjednostavniji korak provjere jeste da uporedite cijenu prodavača s objavljenim cijenama u ovlaštenim trgovinama ili na web stranici Nike.
Ako želite kupiti Nike po nižim cijenama najbolje web stranice za pregledavanje su Nordstrom Rack i Amazon. Morate biti posebno oprezni pri kupnji cipela na eBayu.

Gdje se proizvode Nike patike?

Nike ima ugovor s više od 700 prodavaonica širom svijeta i ima urede koji se nalaze u gotovo 50 zemalja. Većina Nikeovih tvornica obuće smještena je u Aziji, uključujući Indoneziju, Kinu, Tajvan, Indiju, Tajland, Vijetnam, Pakistan, Filipine i Maleziju. Za ažurirani popis mjesta gdje se proizvode Nike obuće potražite najnoviju kartu proizvodnje.

Pored navedenog postoji mnogo dijelova koje traba provjeriti prilikom kupovine Nike patika. 

Provjera stila patika
Da biste se upoznali s pojedinostima stila koji tražite, korisno je prvo napraviti malo istraživanje.
Posjetite web stranicu Nike i pregledajte fotografije proizvoda. Obavezno provjerite i kombinacije boja koje su dostupne za određeni proizvod koji želite.Puno krivotvoritelja prodaje popularne Nike tenisice, ali boje i nijanse vrlo se razlikuju od originala.

Provjera jezika 
Jezik na gornjoj strani trebao bi prikazivati naziv marke i swoosh Nike Oznaku, ponekad uz naziv stila ili modela. U unutarnjem dijelu jezika treba imati otisnutu oznaku s podacima; uključujući veličinu, zemlju proizvodnje i SKU (jedinica za čuvanje zaliha) ili serijski broj.

Ovaj jedinstveni alfanumerički kôd, obično s 9 znakova, trebao bi odgovarati broju ispisanom na bočnoj strani okvira. Lažni Nike obično prikazuju slučajne brojeve na oznaci, ali oni se neće podudarati s onima na kutiji. Ovo je možda jedna od najpouzdanijih metoda porediti serijski broj na jeziku s serijskim brojem na kutiji.

Provjera težine patika

Lažne Nike patike ne izgledaju samo drugačije, već se osjećaju i drugačije. Budući da se za izradu lažnih proizvoda koriste jeftini materijali, ti krivotvoritelji teško imitiraju stvarni osjećaj Nike obuće.

Većinu vremena lažni će se osjećati teži i krutiji od autentičnih. Autentične Nike patike trebaju biti lagane, tako da ne osjećate potezanje dok se krećete u njima.

Provjera kutije

Sve Nike patike dolaze u kutiji koja je pravilno označena. Boja i ispis kutije razlikuju se ovisno o stilu koji kupujete, ali najčešće korištene kutije su narančasta, smeđa i crvena. Na bočnoj strani okvira trebali bi biti prikazani važni podaci, uključujući stil, veličinu, šifru proizvoda i / ili serijski broj i barkod. Krivotvoritelji pokušavaju oponašati te kutije, ali im nedostaju bitni otisci sa strane. Neki online prodavači isporučuju lažne Nike u plastičnim vrećicama, bez kutije.

Provjera gornjeg dijela patike 

Autentične Nike odlikuju se kvalitetnim dizajnom i proizvodnjom. Osim visokokvalitetnih materijala, Nike također koristi naprednu tehnologiju za izradu cipela koje su ujedno i stilski i udobne.


Bez obzira na stil koji kupujete, vaš Nikes trebao bi izgledati i osjećati se kao kvalitetne cipele. Krivotvoreni Nikes mogu izgledati autentično iz daleka, ali ako ih pažljivo pregledate, bit će nedosljednosti i nedostaci u dizajnu. Pazite na nejednako šivanje, preklapanje boja i krutih gornjih dijelova

Provjera unutrašnjih uložaka 
Uložak srednje autentične Nike obuće za trening i trčanje obično je zalijepljen i nije zašiven. Izrađene su od ultralagane napredne pjene koja pruža potporu lukovima i jastucima. Na većini novih modela naziv marke - zajedno sa swoosh-om, a ponekad i nazivom modela - također se ispisuje na unutarnjim đonovima.

Provjera đona patike

Đon autentičnih Nike pružaju vuču i potporu, jer su izrađeni od visokokvalitetne gume. Imitacije imaju jeftinu gumu koja se osjeća vrlo plastično i teška na stopalu. Rubovi i obrasci na đonovima trebaju biti jednoliki i ravnomjerno raspoređeni. Laži obično imaju loše raspoređene uzorke i ukočen potplat koji nije fleksibilan.

Provjera loga i malih detalja

Na malim detaljima obuće mogu se vidjeti i drugi znakovi imitacija. Font na otiscima bi trebao odgovarati, a veličina slova također treba biti jednaka. Pazite na loše ili krive detalje šivanja na gornjim dijelovima, koji mogu ukazivati na lažnu obuću.


Uz to, krivotvorene Nike mogu imati pravopisne pogreške i pogrešne logotipe koji su preveliki ili okrenuti na pogrešnu stranu.



Post a Comment

0 Comments