Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

Da li će Breaker manga nastaviti serijal ?


Priča 

Chunwoo Han je borilački umjetnik koji je titulu Nine Arts Dragon zaradio od Murima, tajnog društva borilačkih vještina koje postoji u skladu sa modernim društvom. Murimova vlada je Savez borilačkih vještina koji je pobudio Chunwoo-ovu mržnju ubijajući svog učitelja borilačkih vještina. U današnje vrijeme, Chunwoo Han prelazi u izmišljenu školu u Seulu za misiju koju mu je dodijelila odbrambena grupa Black Forest, anti-vladina grupa koja se protivi savezu borilačkih vještina. U školi upoznaje glavnog junaka Shiwoon Yi-a. Da bi riješio njegov problem bullyinga, Shiwoon postaje učenik Chunwoo-a koji ga trenira u borilačkim vještinama. Chunwoo pokreće svoju misiju i oslobađa Sosula, šefa klana Sunwoo, iz Saveza borilačkih vještina. Dok se Chunwoo priprema za odlazak iz zemlje, Savez borilačkih vještina uzima Shiwoona kao taoca, prisiljavajući ga da intervenira. U sukobu, Chunwoo se javno odriče Shiwoona kao svog učenika i uništava njegov Qi-centar i time onemogućuje njegov potencijal borbenog umjetnika. Pritom, Shiwoon se više ne smatra dijelom Murima i bit će zaštićen zakonom od strane MMA svijeta koji se želi osvetiti Chunwou-u kroz Shiwoon-a. Nakon toga Shiwoona dočekuje klan Sunwoo koji otkriva da ga je Sosul imenovala svojim nasljednikom.

Nastavak New Waves 


Nastavak "The Breaker: New Waves" nastavlja sa Shiwoonom koji je odbio funkciju šefa klana Sunwoo. U međuvremenu, Savez borilačkih vještina gubi kontrolu nad svijetom, a nova grupa pod akronimom SUC počinje terorizirati normalne građane pod imenom Nine Arts Dragon. Shiwoon se upoznaje sa Sera Kang koja priređuje niz događaja i uspješno obnavlja Shiwoon-ov Qi-centar. Nakon što je saznao za postojanje SUC-a, Shiwoon rješava da ih uništi zbog ocrnjivanja imena svog učitelja.

Pojedinačna poglavlja zaokružena su u deset svezaka objavljenih između 2007.i 2010. godine. Nastavak, The Breaker: New Waves, je kompetiran te je zadnji chapter na mangarock aplikaciji azuriran davne 2016.godine. 

Da li će Breaker manga nastaviti serijal 

Autor ovog jedinstvenog manhwa serijala Jeon Geuk-jin i dalje je aktivan raznim projektima poput Trinity Wonder,manga koja je trenutno aktivna s publiciranjem kada je u pitanju Jeon Geuk-Jin.  
Također na blogu autora je objavljen post o novom projektu pod nazivom Hyun (eng.Difficulty ) gdje u nastavku autor piše:

"Počeo sam raditi na novom projektu pod nazivom Difficulty.Neću govoriti o radu samo da osjetim i vidim. "

Da bi vidjeli novi projekat Difficulty kliknite ovdje.

Dalje u istom postu autor piše:

"Za one koji čekaju treću sezonu Breaker mange oprostite. Kada budem stabilan pričat ću s vama."

U drugom postu autor piše:

"....trebalo bi biti vijesti o trećem dijelu....trenutno pripremamo druge projekte s drugim piscima.Ako bude utvrđen definitivan raspored uploadat ću vam novosti."

Dalje spominje kako će serijalizacija Breakera biti na piccoma.com popularnom web japanskom portalu besplatnih mangi.

Ovaj post je autor objavio u aprilu. Vidimo da ni sam autor ne zna tačno kada će izaći Breaker 3 iako i sam daje vrlo malo informacija o tome da li je Breaker sezona 3 uopšte pokrenuta poslije toliko godina. Što se tiče dijela i izjave "kada budem stabilan pričat ću s vama" -daj se brate ustabili prošlo je toliko godina. Bojim se da će ovo biti još jedan u nizu HatiusxHatius mangi.

S poštovanjem 
vaš Bruda









Post a Comment

0 Comments