Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

Death Stranding: Nova igra legendarnog Hideo Kojima-e


Death Stranding dugo očekivana igra je dobila nove neočekivane informacije za sve gamere na zadnjem E3 sajmu zvaničnim objavljivanjem datuma izlaska kao i novim trailerom od gotovo deset minuta, što je poslužilo imidžu velikog kreatora ovog projekta Hideo Kojime najviše poznat po naslovu Matal Gear Solid. Ovo je prvi projekat Kojima Productions, odnosno prvi naslov od 2015 od kad je Kojima otišao od Konami-a.
Mnogi su smatrali da je datum izlaska još uvijek daleko i da će vjerovatno biti jedan od velikih naslova za sljedeću Sony platformu PS5, ali Kojima Productions je očito imala druge planove. 

Da je Death Stranding posebna priča pokazuje ne samo velike vještine Kojima Productions co. već i činjenica da su uloge protagonista i antagonista dobili glumci poput zvijezde The Walking Dead-a Norman Reedus, Mad Mikkelsen poznat najviše po fantastičnoj seriji Hanibal i nevjerovatni Guillermo Del Toro meksički producent poznat po naslovima kao što su Hellboy i Pacific Rim.

Datum izlaska naslova je 8.novembra 2019.godine pto je potvrđeno i od strane Hidea Kojime koji u nastavku intervju-a opisuje sami koncept igre:
“Death Stranding je kompletno novi tip akcione igre, gdje je cilj igrača uspostaviti konekciju između izolovanih gradova i fragmentiranog društva. Konceptirano je tako da svi elementi povezani s ciljem zajedničke konekcije društva uključujući i glavnu priču i gameplay."

Hideo Kojima dalje spominje kako će putem Death Stranding-a otvoriti vrata iznad tradicionalne definicije akcije odnosno RPG-a. Death Stranding će biti koncept open-world igre s online elementima, kako Kojima spominje dalje: "Volio bih pružiti putem ove igre sljedeči korak gaming-as pričom i gameplay-om koji prevazilazi tradicionalne puteve.





Post a Comment

0 Comments