Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

Khabib Nurmagomedov prijeti da će napustiti UFC!


Aktuelni šampion Khabib Nurmagomedov nakon dominantne pobjede nad McGregorom prijeti da će napustiti UFC ukoliko navedena organizacija ne povuče odluku o raskidu ugovora s njegovim zemljakom Zubair Tukhugov. Tukhugov je trebao da nastupa u narednoj borbi protiv Artem Lobova, sparing partnera Conora Mcregora, što bi činilo zanimljivu kombinaciju s obzirom na cijelu pozadinu priče od momenta kada je Artem Lobov prije par mjeseci pričao o Khabibu smatrajući ga lošim borcem, na šta je Khabib odgovorio time što su on i njegove kolege uhvatili Lobova prijeteći mu zbog izgovorenih riječi. Nakon toga slijedi incident u kojem Lobov, McGregor i ostali napadaju bus u kojem je bio Khabib, te ostali borci među kojima je jedan čak i povrijeđen te je morao odustati od svog meča. 

Zubair pravi kobnu grešku, nakon meča između Khabiba i McGregora, penje se preko ograde oktagona i udara s leđa Conora što je šokiralo sve prisutne.  Ono što je zanimljivo jeste da tokom cijele zbrke Conor prvi nasrće na člana Khabibovog tima, gdje se jasno na snimku vidi kako ga udara u glavu. 

Dana White je nakon eventa za novinare rekao da Zubair kao i druga dvojica iz Khabibovog tima neće nikad više nastupati za UFC.

"Ako se odlučite da ga otpustite (misleći na Zubair-a) trebate znati da gubite i mene. Mi u Rusiji nikad ne okrećemo leđa našoj braći, a ja ću ostati pri odluci do kraja za svog brata. "- izjavio je Khabib dodavajući da nije pravedno kažnjati samo jednu stranu, dok je očigledno Conor i njegov tim pretjerao granicu u svakom smislu vrijeđajući religiju, nacionalnost i roditelje Khabiba, te dalje navodi kako njegovo preskakanje preko ograde nije ni blizu onome šta je Conor uradio tokom incidenta napada na bus prije par mjeseci.

Ono što je zanimljivo jeste da je većina boraca na strani Khabiba poput Nate Diaz-a, Rhonde Rousey, Michaela Bisping,Daniel Cormier, Miesha Tate, legende Chuck Liddell i ostalih.

U nastavku možete vidjeti tačno šta se desilo nakon meča Khabib vs Conor


Post a Comment

0 Comments