Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

UFC 229 Khabib vs Conor: 7.oktobara počinje!

UFC 229 nastupa 7. oktobra s povratkom UFC-ove definitivno najveće zvijezde Conora McGregora u borbi za titulu lake kategorije protiv još uvijek ne poraženog Dagestanca Khabib-a Nurmagomedov-a. Na samoj konferenciji za novinare koja je održana 20. septembra izgovoreno je mnogo riječi, većinom naravno od strane Conora koji je i prozvan nadimkom "the king of trash talk" unutar MMA zajednice, ali posebnu pažnju je izazvala izjava Dana White-a predsjednika UFC organizacije. Naime Dana White je izjavio nakon konferencije da su oborili sve rekorde gledanosti, što se tiče ovakvih događaja poput konferencije za novinare, čak je izjavio da je konferencija 20. septembra oborila i najveći broj gledanosti za vrijeme turneje boksačkog spektakla između Conora i Mayweather-a. Ako je ovo istina možemo samo očekivati još veću gledanost UFC 229 koji će definitivno oboriti sve dosadašnje rekorde, barem što se tiče samih MMA događaja. 

Pored toga što UFC u 4 sata ujutro 7.oktobra po europskom vremenu prenosi glavni meč noći tu su i ostali mečevi vrijedni pažnje. 

Tony Ferguson vs Anthony Pettis 


Povratak Tony-a nakon strašne povrede na treningu, prije samog meča protiv trenutnog šampiona Khabiba stopirala je meč koji je jednostavno proglašen nemogućim. Ovaj susret je prekinut tri puta što je dovelo Dana White na poznatu izjavu "Khabib vs Tony never again". Tony Ferguson-u je nakon povrede oduzeta titula privremenog šampiona u prevodu Interim titula šampiona lake kategorije. Taj čin je uzburkao javnost, zbog nepravednosti iako je u svijetu UFC-a poznato da nakon dužeg odsustva iz ringa gubiš tiulu.
S druge strane Anthony Pettis (Showtime) ulazi u borbu nakon pobjede protiv Michaela Chiesa. Zadnji poraz doživio je protiv Dustin Porier-a. Svi pamtimo veliki potez uz oktagon High Kick kada . je nokautirao Hendersona. Nadamo se da će tridesetjednogodišnji Showtime 7. oktobra pružiti fenomenalnu borbu protiv Fergusona.

Derrick Lewis vs Alexander Volkov 

Derrick Lewis mora da opravda svoj zadnji nastup protiv Francis-a Ngannou-a. Iako je proglašen pobjednikom Lewis vs Ngannou je jedan od onih mečeva u kojem jednostavno ni jedan borac ne ide naprijed. Neki su čak ovaj meč proglasili najdosadnijim mečem UFC-a. 
Zadnji poraz Lewis je doživio protiv uvijek opasnog Mark Hunt-a u junu 2017.godine. 
S druge strane imamo Alexandra Volkova s nadimkom Drago po ruskom liku iz kultnog filma Rocky. Volkov ulazi u ovaj meč s nevjerovatnim nizom pobjeda protiv velikih protivnika poput Roy Nelsona,Stefan Struve-a, Timothy Johnson, te njegova posljednja pobjeda protiv Fabricia Werdum-a.Pored ovih zanimljivih mečeva tu su i mečevi poput Michelle Waterson vs Felice Herrig, Shean O'Malley s rekordom 10-0-0 koji je 
također predstavnik nove škole MMA  vs José Alberto Quiñónez, kao glavni meč rane 
preeliminirane karte koja počinje u 2:00 ujutro po europskom vremenu.





Post a Comment

0 Comments