Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

Fedor Emelianenko vs Chael Sonnen: Bellator turnir za titulu teške kategorije

Bellator World Grand Prix za ultimativnu titulu šampiona teške kategorije se nastavlja 13. oktobra 2018.godine u meču između Fedor Emelianenk-a i Chael Sonnen-a. Klasični meč Rusije protiv SAD-a, Emelianenko, legenda MMA svijeta ulazi u meč s rekordom ( 37-5 MMA) u borbi protiv Sonnen-a s rekordom (31-15-1 MMA) u nastupajućem Bellatoru 208.
Fedor vs Chael je polufinalni meč u sklopu Bellatorovog turnira Grand Prix u kojem učestvuje osam legendarnih boraca MMA.  
Emelianenko, bivši dugogodišnji PRIDE prvak u teškoj kategoriji i jedan od najvećih boraca u povijesti MMA, prošao je u polufinale ovog turnira nakon što je u aprilu nakon pobjede nad Frank Mir. Prethodna borba 41-godišnjeg Fedora bila je za Bellator debi gdje je pretrpio nokaut od strane Matt-a Mitrione. Međutim, to je njegov jedini poraz u zadnjih sedam borbi, rečunajući borbe u japanskoj organizaciji Rizin FF i M-1.
Fedor se u polufinalu susreće s bivšim UFC i WEC borcem Chael Sonnenom, 41-godišnji s nadimkom "Američki gangster" pretrpio je gubitak protiv Tito Ortiza u debitantskom nastupu za Bellator, ali je od tad naredao pobjede na sudačkim odlukama prvo protiv Wanderlei Silve, a zatim i protiv Quinton Jackson-a.
U dosadašnjim mečevima Grand Prix Bellator turnira Sonnen je pobjedio Jackson-a, Fedor Frank Mir-a, Mitrione je pobjedio Big Country Nelsona, te Bader je pobjedio King Mo-a, te u drugom polufinalnom meču nastupaju Bader vs Mitrione.


Post a Comment

0 Comments