Mobile Logo Settings

Mobile Logo Settings

Conor vs Khabib press konferencija: 20. septembar u New Yorku!


UFC organizacija je najavila 20. septembra konferenciju na čelu s predsjednikom Dana White, McGregor i Nurmagomedov koja će se održati u Radio City Music Hall u New Yorku. Nažalost ovaj događaj će biti zatvoren za javnost, teće samoi mediji imati pristup. 
UFC 229 Khabib (rekord: 26-0 MMA) vs McGregor (rekord: 21-3) održat će se 6.Oktobra u T-Mobile u Las Vegasu, te će se prenositi putem sistema pay per view (plati i gledaj). Prošlog mjeseca, Dana White je rekao da je "uvjeren" da Nurmagomedov vs McGregor može postići kupovinu preko 2 milijuna online karti za pay per view gledanje meča, te nije isključio ni mogućnost dostizanja nevjerovatnog broja od tri miliona PPV-a. U tom slučaju to bi bio novi rekord uspjeha za UFC, gdje trenutni rekord po broju kupljenih PPV iznosi 1.6 milijuna za UFC 202, koji je predvodio re-match između McGregor-a i Nate Diaz-a.
Meč između Nurmagomedova i McGregora dolazi nakon što je  "The Notorious" napao  autobus u kojem je bio Nurmagomedov tik pred UFC 223 u aprilu gdje je Nurmagomedov postao novi šampion lake kategorije i time oduzeo naslov McGregoru. Nakon tog incidenta Conor je morao da postigne sporazum na sudu o priznanju krivnje za optužbu za napad.  
McGregor se nije borio unutar oktogona od studenog 2016., kada je pobijedio Eddieja Alvareza i time postao prvi dvostruki šampion u lakoj diviziji i perolakoj što su u historiji UFC-a prvi put dogodilo.
Pored povratka definitivno do sad najveće zvijezde UFC-a, na karti 229 su pored glavnog eventa i mečevi poput Ferguson vs Pettis, Lewis vs Volkov, te Waterson vs Herring.  

UFC 229 Mečevi

Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor (lightweight title fight)
Tony Ferguson vs Anthony Pettis (lightweight bout)
Ovince Saint Preux vs Dominick Reyes (light-heavyweight bout)
Derrick Lewis vs Alexander Volkov (heavyweight bout)
Michelle Waterson vs Felice Herring (women’s strawweight bout)
Sean O’Malley vs Jose Alberto Quinonez (men’s bantamweight bout)
Sergio Pettis vs Jussier Formica (men’s flyweight bout)
Scott Holtzman vs Alan Patrick (lightweight bout)
Ryan LaFlare vs Tony Martin (welterweight bout)
Lina Lansberg vs Yana Kunitskaya (women’s bantamweight bout)
Gray Maynard vs Nik Lentz (lightweight bout)

Post a Comment

0 Comments